lördag 26 mars 2011

Hockey x 2

Denna veckan har det varit tätt med hockeymatcher. I onsdags var det Mora som gästade Ängelholm, Mora har klarat sig till kvalserien via play-off och är väl lite av bottenlaget i kvalserien. Men det betyder absolut ingenting för om inte Rögle spelar som de ska så kan det gå åt pipsvängen ändå. Nu spelade Rögle helt okey, stundtals var det lite långsamt men de vann med 5-2 och fick alltså tre viktiga poäng i kampen på en elitserieplats. Eftersom man nu vann mot Mora så finns det ännu en möjlighet och det hade varit så kul att få vara med om att de går upp.

Igår var det MoDo som kom och gästade Lindab Arena. En match som var slutsåld med endast ett fåtal ståplatser lediga när det var dags för matchdagen. MoDo är ju ett elitserielag men visserligen ett av de sämsta eftersom de är i kvalserien, men jag visste redan innan match att detta skulle bli tufft för vårt kära Rögle. MoDo tog ledningen i första perioden när Rögle fick en onödig utvisning. Rögle hade så många chanser men pucken kom aldrig riktigt in, behövs en liten gnutta tur också har jag märkt :) Efter en mållös och spännande andra period så kommer äntligen kvitteringen i tredje. Men blir inga fler mål, inte heller i förlängningen så matchen avgörs på straffar. Det är alltid lika nervöst för det kan gå hur som helst och publiken stod upp under hela straffläggningen. Efter några bommade straffar från båda lagen ökar spänningen ytterliggare i den kokande arenan och # 16 Lilljewall avgör matchen med tre raka straffar!

Det går inte att beskriva känslan en kväll som denna, man måste ha varit där själv och lika tokig som jag. 4500 personer på läktaren skapade ett tryck i arenan så taket nästan lyfte. Jag blir alldeles hög av känslan och det är alldeles underbart! Att publiken kan ha sån inverkan (spelarna säger det själva) med sina ramsor är helt otroligt, länge länge stod vi och sjöng "Rögle vi ger oss aldrig" ♫ innan kvitteringen äntligen kom. Det är stämning och känsla det!