tisdag 1 mars 2011

Nya dagis tider

Nu från och med 1 mars är det nya dagistider som gäller för Madelene. Är man arbetslös får barnen vara på dagis 15 timmar per vecka och tidigare har det varit så (i Klippan) att de fått gå fem dagar i veckan 3 timmar per gång men nu from 1 mars så kan man välja om man istället vill lämna 5 timmar per gång 3 dagar i veckan. Så nu ska vi testa de lite längre dagarna och se hur det går, känns lite mer lönt för både Madelene och mig. Så idag har hon för första gången både ätit middag och sovit på dagis. Får väl erkänna att det inte blev mycket gjort här hemma idag utan jag tänkte mest på hur det gick för henne idag och när det var dags att åka och hämta henne var jag allt lite nervös att fröknarna skulle säga att hon varit ledsen eller liknande. När hon såg mig kom hon springande mot mig och ville upp i famnen, jag uppfattade det som att hon var lite yrvaken och klart man blir glad av att se mamma då. Men det hade gått bra, hon hade ätit bra och det var fiskgratäng och potatismos till middag och hon hade sovit i nästan en timme. Så det var skönt att höra att det hade gått bra, hoppas det nu fortsätter att gå så bra. Även om hon sovit på dagis så var hon lite trött o kinkig när vi kom hem så vi gick o la oss och vilade en liten stund, skönt med en liten powernap.

Igår var det inget dagis utan vi var hemma och busade hela dagen. Vi hann också med babysim, kändes som det var längesedan eftersom det inte var något förra måndagen på grund av sportlovet. Men det var precis lika kul och mysigt som det brukar vara. Vi skulle försöka få de små att sprattla med benen samtidigt som de låg på små skumgrodor (sånadära flytmakapärer) men det gillade hon verkligen inte och visade vänligt men bestämt att den där vill jag minsann inte ha med att göra. Så instruktören tyckte vi skulle strunta i den och ta badringarna istället eftersom hon är så galet förtjust i dem, då kan hon ju klara sig själv och det gillar vår lilla dam.

Direkt efter simmet stressade vi iväg till Strövelstorp där Madelene skulle tillbringa kvällen med Marlene och Pernilla eftersom vi andra skulle på hockey. Rögle spelade mot Örebro som också är klara för kvalserien och tyvärr var det inte någon riktig fart på varken spelare eller publiken, kändes mer som en träningsmatch. Men de vann 4-3 och det är alltid lika kul när de vinner. Detta var Rögles sista hemmamatch i grundserien men om ca två veckor så drar kvalserien igång. Om förra årets kvalserie var en mardröm så är denna årets kvalserie en önskedröm. Rögle har inget att förlora denna gången men ALLT att vinna! Heja heja heja Rögle ♫  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar